Afbouwen van een kapel in Arubanda

Project
Niger is één van de armste landen ter wereld. De bevolking bestaat voor 99% uit moslims en voor minder dan 1% uit katholieken. Ondanks het feit dat katholieken een zeer kleine minderheid vormen, levert Pain de Vie een waardevolle bijdrage
20071204_006

Project in Niger

Niger is één van de armste landen ter wereld. De bevolking bestaat voor 99% uit moslims en voor minder dan 1% uit katholieken. Ondanks het feit dat katholieken een zeer kleine minderheid vormen, levert de katholieke gemeenschap Pain de Vie (Brood des Levens) een waardevolle bijdrage aan de maatschappij. Zij vragen om hulp bij het afbouwen van een eigen kapel.

Kinderen en leprapatiënten
De gemeenschap is sinds 1984 actief aan de slag in het bisdom Niamey, met name op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Zij hebben inmiddels tien huizen opgericht voor kinderen tussen de 2 en 10 jaar. Ook hebben zij onderwijzers en zorgassistenten opgeleid om de kinderen te begeleiden. Daarnaast zorgt de gemeenschap voor de leprapatiënten die aan de rand van de stad Niamey leven.

Goede verstandhouding
"De verstandhouding tussen de katholieke Kerk in Niamey en de lokale bevolking is uitstekend", schrijft bisschop Michael Cartatéguy van het bisdom Niamey. De gemeenschap zou graag een kapel willen afbouwen in het plaatsje Arubanda om daar gezamenlijk de Mis te kunnen vieren. Een deel van het gebouw is al gerealiseerd, nu moet het afbouwen volgen.

Kerk in Nood heeft € 20.000,- toegezegd. Help de gemeenschap om hun waardevolle werk in Niamey te kunnen ondersteunen met gebed in een eigen kapel.

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood/