Aartsbisschop Orissa: rechtbank begaat rechtelijke dwaling

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Het nieuwsbericht dat het hof in Phulbani zeven Christenen uit Kandhamal heeft veroordeeld voor de moord op de Hindoeïstische godsdienstonderwijzer (Swami) Lakshmanananda Saraswati, is ongelofelijk, en al zijn de...
20131022India_Orissa

Een verklaring over de veroordeling van Christenen voor de moord op de Hindoeïstische leider Lakshmanananda Saraswati.

Het nieuwsbericht dat het hof in Phulbani zeven Christenen uit Kandhamal heeft veroordeeld voor de moord op de Hindoeïstische godsdienstonderwijzer (Swami) Lakshmanananda Saraswati, is ongelofelijk, en al zijn de details van het vonnis nog onbekend, het heeft er alle schijn van dat het arrondissementsrechtbank een ernstige rechterlijke dwaling heeft begaan. Zeker gezien het feit dat lokale Maoïstische groeperingen al publiekelijk hebben toegegeven de moord te hebben gepleegd op de Swami.

Desalniettemin hebben we vertrouwen in de rechterlijke macht en gaan we ervan uit dat de veroordeelde mensen in hoger beroep alsnog onschuldig zullen worden bevonden.

We nemen deze gelegenheid tevens te baat om te benadrukken dat de politie met spoed de gewelddadigheden in Kandhamal van 2007 en 2008 (die van de eerdere snelrechtbanken zijn overgebracht naar de arrondissementsrechtbanken) aanhangig moet maken en moet zorgen voor de bescherming van de getuigen zodat het recht zijn beloop kan hebben.

Eerwaarde John Barwa S.V.D.

Aartsbisschop van Cuttack-Bhubaneswar, Orissa, India

Bron: Kerk in Nood

Foto:

Vertaling: Camiel Donkers