Aanslag Barcelona: "Boodschap van liefde verspreiden"

vrijdag, 18 augustus 2017
Nieuws
"Vandaag ondervinden we een verdrietige dageraad in Barcelona en dus ook in heel Spanje, Europa en de gehele beschaafde wereld...
20180817-Barcelo-cover-site

"Vandaag ondervinden we een verdrietige dageraad in Barcelona en dus ook in heel Spanje, Europa en de gehele beschaafde wereld. Een van de mooiste steden van ons land, die wordt omringd door het licht en de golven van de Middellandse Zee, heeft temidden van kreten van pijn en verbijstering een bloedige dageraad ervaren. Een nieuwe jihadistische aanval verraste gisteren de voorbijgangers op de Ramblas, de flaneerstraat van Barcelona, en doodde en verwondde al wat het pad kruiste van dit moorddadige voertuig.

Op een door verdriet gevuld kruispunt herdenken we ook de recente jihadistische aanslagen op Europese bodem: in Nice, Berlijn, Londen, Stockholm, Hamburg, Parijs en Normandië. Maar de lijdens-staties zijn nog talrijker buiten onze Europese grenzen: Nigeria, Irak, Syrië, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Kenia, Jemen, Congo, India, Pakistan… ze vormen een zeer lange lijst van leed, die zich, als we spreken over het islamitisch terrorisme, vooral tegen christelijke minderheden over de hele wereld richt. Bij Kerk in Nood herinneren we hen vandaag en altijd allemaal in onze gebeden.

Vanuit de Catalaanse tak van Kerk in Nood, waar ons kantoor zich relatief dicht bij de plaats van de moord bevindt, en vanuit onze stichting in Spanje en over de hele wereld, zijn we in gebed verbonden met alle mensen van goede wil, opdat de wegen van haat en geweld kunnen worden afgewezen en het goede het kwade verslaat (Romeinen 12:21). Laten we ook bidden dat God de stenen harten van de terroristen in harten van vlees verandert. Onze Lieve Vrouwe van Barmhartigheid, patroonheilige van Barcelona, ​​vragen we ons te helpen om te vergeven en om niet te verzaken de boodschap van liefde van haar Zoon Jezus te verspreiden."

Javier Menéndez Ros,

Directeur van ACN Spanje