Aanschaf van een minibus voor het vervoer van seminaristen

Project
Het bisdom Garanhuns in Brazilie ligt in een gebied dat grote armoede kent. Deze armoede wordt zichtbaar in de bestaanslandbouw en in de enorme suikerrietplantages. Een groeiende groep seminaristen zet zich in het weekend in voor de 27 parochies van het b
20071204_004

Het bisdom Garanhuns in Brazilie ligt in een gebied dat grote armoede kent. Deze armoede wordt zichtbaar in de bestaanslandbouw en in de enorme suikerrietplantages. Een groeiende groep seminaristen zet zich in het weekend in voor de 27 parochies van het bisdom. Maar het ontbreekt hen aan betrouwbaar en veilig vervoer van het seminarie naar de parochies. De omvang van het bisdom Garanhuns is groot. Er liggen 27 parochies in het gebied, dat een populatie kent van 650.000 mensen. Momenteel zijn er slechts 30 priesters voor de pastorale zorg in deze regio, maar gelukkig neemt het aantal seminaristen snel toe.

Inzet in het weekend
Sinds 1995 studeren de seminaristen van Garanhuns samen met seminaristen van andere bisdommen aan het Instituut van Filosofie en Theologie in de stad Caruaru. Voor hun geestelijke vorming, gaan zij echter naar het grootseminarie van Nossa Senhora das Dores (Onze Lieve Vrouw van Smarten). In het weekend werken zij in de parochies en in hun eigen thuisbisdom. Maar er is slechts één auto beschikbaar om de 25 seminaristen te vervoeren. Deze Mercedes Sprinter is aangeschaft in 2000 en is nu te klein geworden en niet meer betrouwbaar als vervoersmiddel. Het seminarie zou de auto graag willen inruilen voor een minibus.

Dankzij uw giften heeft het seminarie de gewenste minibus kunnen aanschaffen.