52 oude en zieke kloosterzusters bedanken voor levensonderhoud (Oekraïne)

Project
Hun hele leven hebben de ondertussen hoogbejaarde zusters van de orde van de H. Basilius de Grote gewijd aan de dienst aan God en aan de mensen. Standvastig hebben zij in de tijden van vervolging standgehouden.
ACN-20131117ukra02582

Hun hele leven hebben de ondertussen hoogbejaarde zusters van de orde van de H. Basilius de Grote gewijd aan de dienst aan God en aan de mensen. Standvastig hebben zij in de tijden van vervolging standgehouden. De ontbrekende medische verzorging, slechte voeding en de veel te grote fysieke belasting hebben hun gezondheid geruïneerd. Nu zijn ze oud en uitgeput van hun werkzame leven en moeten ze rondkomen van hun kleine pensioentje – veel te weinig in verhouding tot de hoge gas-, water- en stroomkosten en de kosten voor medische verzorging. De economische situatie in Oekraïne is zeer slecht. Het enige positieve dat nog stamt uit de communistische tijd, is misschien wel dat de oude zusters überhaupt een pensioen hebben. Want door hun werk in ziekenhuizen, crèches en andere instellingen hebben ze tenminste recht op een minimale pensioenuitkering. De zusters die nu jong zijn, hebben helemaal geen pensioenrechten meer.

Ziekte,verpleging en gebed
Verschillende zusters zijn erg ziek en op constante medische hulp aangewezen. Zo is daar bijvoorbeeld de 73jarige aan kanker lijdende zuster Margaretha uit het gebied rondom Lviv, of de 64jarige zuster Maria uit Ternopil die een nierziekte heeft, of de nog maar 33jarige zuster Onisima, die een chronisch ruglijden heeft. De meeste zusters wonen alleen of in kleine gemeenschappen met tweeën of drieën, omdat de provincie van de orde nog steeds geen groot klooster heeft, waar alle zusters kunnen wonen. De zusters moeten zelf in hun levensonderhoud voorzien. Voor het levensonderhoud en de verpleging van de oude en zieke kloosterzusters is daarom dringend hulp nodig. Omdat de weldoeners van Kerk in Nood ook het afgelopen jaar hebben getoond dat zij hun een warm hart toedragen en hen met 7.800 euro geholpen hebben, bedanken de zusters hen hartelijk en beloven hun gebed! Moge God het u vergelden!

Projectcode: 438-05-39

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood