300 Arabische bijbels voor Bethlehem (Palestina)

Project
Wij hebben die bijbels nodig voor ons pastoraal werk, voor onze catechese en voor de gezinnen die ermee werken." Met deze woorden vraagt zuster Maria Grech uit Bethlehem om 300 bijbels in het Arabisch.
20130111palestina004.geschaald

"Wij hebben die bijbels nodig voor ons pastoraal werk, voor onze catechese en voor de gezinnen die ermee werken." Met deze woorden vraagt zuster Maria Grech uit Bethlehem om 300 bijbels in het Arabisch. De Franciscanes werkt in een gezinscentrum van de congregatie in de geboortestad van Jezus.Regelmatig komt een groep vrouwen, catecheten uit de regio, en stellen die zich op hun huwelijk voorbereiden, in het centrum bij elkaar. Vooral de jonge stelletjes, die niet erg vertrouwd zijn met de H. Schrift ("Ze weten nauwelijks, hoe je hem opendoet", zegt zuster Maria), willen de zusters nader bekend maken met de Bijbel.

 

De Latijnse Patriarch in Jerusalem, Mgr Fouad Twal, en de algemene administateur van het bisdom, Humam Khzouz, ondersteunen het verzoek: "Het is een goede tijd om deze initiatieven te ontwikkelen, vooral in het licht van het Jaar van het Geloof en de roep om nieuwe evangelisatie, die op de Bisschoppensynode benadrukt werd. (…) Wij zijn dankbaar voor uw inspanningen om deze missie en de mensen in het H. Land en de gehele regio te steunen", schrijven zij.

 

Kerk in Nood ondersteunt het drukken van de bijbels met 6.000 euro .

 

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.

 

Projectcode: 344-05-89