28 Priesters bedanken voor Misstipendia (Kiribati)

Project
Misstipendia zijn voor veel priesters op de hele wereld de enige bron van inkomsten. In Kiribati is dat ook het geval. Deze eilandenstaat in de Stille Oceaan bestaat uit talrijke eilanden, die over een groot gebied verspreid liggen. Veel van de 63.000 kat
20120731kiribati006

Project in Kiribati

Misstipendia zijn voor veel priesters op de hele wereld de enige bron van inkomsten. In Kiribati is dat ook het geval. Deze eilandenstaat in de Stille Oceaan bestaat uit talrijke eilanden, die over een groot gebied verspreid liggen. Veel van de 63.000 katholieken, die ongeveer de helft van de bevolking uitmaken, leven op kleine verafgelegen eilanden. De priesters moeten de lastige afstanden tussen de eilanden afleggen om de gelovigen te bedienen.

Gul maar arm
Bisschop Paul Mea schrijft, dat de mensen wel heel gul zijn, maar ze zijn zelf zo arm, dat zij niet in staat zijn de priesters voldoende financieel te ondersteunen.
De eilandbewoners leven van de visvangst en van het telen van kopra (gedroogd kokosnotenvlees, waaruit olie gewonnen wordt). Door de klimaatverandering produceren de kokospalmen echter steeds minder vruchten, en op de kleine eilanden, waar maar weinig mensen leven, wordt ook met de visvangst weinig verdiend.

Zegen en grote dank
Daarom heeft de bisschop verzocht om misstipendia voor 28 priesters en heeft hij 2800 Misintenties van onze weldoeners ontvangen. Hij schrijft: "Mijn priesters en ik kunnen u niet genoeg bedanken voor uw grote vrijgevigheid, en daarom bidden we God dat Hij u zegent en u zal belonen voor deze prachtige gift, die in gelijke delen onder onze priesters zal worden verdeeld."

Projectcode: 518-04-39

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.