147 Christenen gedood bij aanval universiteit Kenia

donderdag, 17 maart 2016
Nieuws
Bij een aanval van de radicaal-islamitische groepering al-Shabaab op Garissa University College in Garissa, Kenia zijn ten minste 147 mensen vermoord en 79 gewonden gevallen. De aanval begon om 5:00 uur lokale tijd tijdens de islamitische gebeden. Een onb
040215_Garissa_aanval_2

Bij een aanval van de radicaal-islamitische groepering al-Shabaab op Garissa University College in Garissa, Kenia zijn ten minste 147 mensen vermoord en 79 gewonden gevallen. De aanval begon om 5:00 uur lokale tijd tijdens de islamitische gebeden. Een onbekend aantal aanvallers scheidde de studenten en leraren op basis van hun religie. De militanten bevrijden islamitische studenten en doodden Christenen.

 

Student Collins Wetangula vertelt hoe gewapende mannen op jacht waren naar Christenen in zijn slaapzaal. "Als je Christen was, werd je ter plaatse doodgeschoten. Met elke pistoolschot dacht ik dat ik ging sterven. We begonnen te rennen terwijl kogels langs onze hoofden suisden en soldaten riepen dat we moesten duiken." Hij zei ook dat een soldaat aan studenten had verteld dat Al-Shabaab sluipschutters waren neergestreken op een slaapzaal van drie verdiepingen en probeerden om ze te schieten."

 

Al-Shabaab woordvoerder Sjeik Abu Musab Abdiasis vertelde Sky News dat de groep zich richtte op de Christenen. "We scheidden de mensen en lieten de moslims naar buiten gaan. Er zijn veel lichamen van dode Christenen in het gebouw. En we hebben houden levende Christenen gevangen. De gevechten gaan nog steeds door in het college."

 

Volgens de Keniaanse nationale politie stormden de gewapende mannen voorbij de campus beveiliging bij de hoofdingang en legden ze zonder onderscheid een spervuur van kogels. Eenmaal in de gebouwen bevalen de gewapende mannen de mensen op de vloer plaats te nemen. Sommigen waren in staat om te ontsnappen naar een nabijgelegen militair gebouw.

 

Universiteitsstudent Grace Kai zei dat de autoriteiten verwachten dat een aanval op handen was. Ze beweert dat verdachte vreemdelingen eerder deze week in de stad waren gezien. "Op maandag vertelde onze rector dat vreemden waren gespot in de school. Op dinsdag werd de school daarom gesloten en waren we vrij om naar huis te gaan. Maar de campus bleef open en nu zijn ze zijn aangevallen."

 

De universiteit ligt op minder dan 100 mijl van de Somalische grens. De nabijheid aan Somalië maakt het een makkelijk doelwit voor al-Shabaab, dat de islamitische wetgeving, shariam, wil opleggen in Kenia.

 

Bron: International Christian Concern